Early Careers Day – Programme Wednesday 6th December, 1 – 5pm GMT

Time	Length	Sessions	Speaker(s)	Session information
13:00	5 mins	Welcome and Introductions	Chair: Zenobia Lewis Fiona Le Ray – Careers and Inclusion Officer at the British Ecological Society (BES) Amy Padfield – Head of Professional Development at BES	Round of introductions and zoom etiquette
13.05	1 hour	Academia	Arron Watson — Monitoring Officer at Environment Agency Emily Blackwell — Head of Technical at Soil Association Mohamed Mounir — Project Manager at Forest for Life Rebecca Walley — Policy Officer at BES Trisha Gopalakrishna — Postdoctoral Research Fellow at University of Exeter	This session is a panel discussion on the roles and careers stages of the panel members. The idea is to showcase and discuss the career options available to delegates, and go over tips and tricks for getting into those roles.
14.05	10 mins		BREAK	
14.15	45 mins	Being Early Careers – an honest conversation	Roseann Black – Undergraduate student Christophe Patterson – PhD student Jordan Blanchard-Lafayette – PhD student	Discussion from our panellists on key topics like imposter syndrome and networking, where each member will go over their own experiences and tips and tricks they have learnt along the way.
15:00	10 mins		BREAK	l
15:10	30 mins	Grants Writing	Chair: Ciara Dwyer Dylan Byrne – BES Grants and Community Engagement Officer	Learn how grants are scored by our Review College and the most common feedback they provide for why a grant application was successful or rejected. Use this feedback to help with your own future grant applications.
15:40	30 mins	Getting Published	Milly Anderson – Assistant Editor at BES Surayya Johar – Publishing Editor at The Royal Society	A guide to publishing: an introduction to the world and processes of academic publishing. Covering much of a paper's lifespan, from

				choosing the right journal to submit to, through the peer review process, and touching on promoting your published work, this talk will introduce individuals at the start of their publishing journey to what they might expect along the way.	
16:10	10 mins	BREAK			
16:20	30 mins	Graphic Design	Rowena Gordon – Senior Managing Editor at BES	This session will cover how to make eye catching, clear, and accurate graphics. From figures to posters we will investigate what makes graphics accessible, easy to understand, and attention grabbing.	
16:50	10 mins	Making the most of Belfast 2023 + close	Eve Miller – Events Assistant at BES	This session will cover some key points about attending Belfast 2023 whether online or in person.	
17:00	n/a	END			